Stor yoga-aften i Viborg

Torsdag aften var mere end 150 viborgensere samlet i produktionshallen hos produktionsvirksomheden DLT, og langt hovedparten var af det kvindelige køn.

Viborg: Der skulle ikke saves og bores i hallen hos produktionsvirksomheden DLT Group denne aften, men til gengæld skulle der laves yoga og tales om sundhed. De normale ellers usunde snacks var skiftet ud med grønkålschips, gulerodsstænger og skyrdip, og velkomstdrinksene med postevand. Viborgegnens Erhvervsråd og Viborg Idrætsråd var vært ved arrangementet, hvor overskriften var “Sundhed, trivsel og arbejdsglæde.”

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Arrangementet bød først på en times yoga med yogalærer Kristina Spanggard og derefter en times foredrag med Michelle Kristensen, som blandt andet er kendt fra godmorgen Danmark. DLT havde bygget en flot scene op midt i produktionshallen, hvorfra Kristina guidede deltagerne igennem en lille times yoga, hvor hele kroppen blev arbejdet igennem i et flow fra den ene stilling til den næste med fokus på at forene åndedrættet med bevægelse.

Michelle Kristensens hovedbudskab for aftenen var “Sunde medarbejdere er gladere medarbejdere med langt mere overskud, energi og gåpåmod i hverdagen”. Foredraget var top-motiverende og underholdende og hun fortalte blandt andet historier fra sit sundhedsskabende arbejde hos en lang række danske og internationale arbejdspladser. Der var både grin og alvorlige miner.

Kia Bengtson fra Expo Partner var kommet til arrangementet med store forventninger.

– Jeg havde glædet mig rigtig meget til arrangementet, og mine høje forventninger blev til fulde indfriet. Det var fedt at lave yoga i et anderledes set up, og Michelle Kristensen var super inspirerende.

Arrangørerne fra Viborgegnens Erhvervsråd(VER) og Viborg Idrætsråd var også tilfreds med arrangementet, og Inge Heissel Lindal fra Ver siger:

– Vi syntes, at det var en rigtig god aften med et anderledes setup, end vi ellers plejer, og vi er glade for den store opbakning. DLT har gjort et kæmpe arbejde med at skabe nogle gode rammer, og det er til fulde lykkes.

Aften blev sluttet af med et opråb: Husk nu at prioritere jeres egen sundhed.

  

Læs artiklen “Stor yoga-aften i Viborg” via Viborg Folkeblads side her

Skive har fået sit første yogastudie

Mandag åbnede yogalærer Kristina Spanggaard et lille, intimt yogastudie i Skive.
– Yogastudiet ligger på Posthustorvet lige oven på butikken Rumfang, og mit mål med stedet er at give folk i Skive og omegn et sted, hvor ro, nærvær og velvære er i højsædet, siger 35-årige Kristina Spanggaard.

I løbet af ugen har hun både tween-yoga, blid yoga torsdag morgen, flow yoga, ashtanga yoga voksne, senioryoga og familieyoga på programmet.

– Man kan komme her, uanset om man er barn, ung, voksen eller senior, så målgruppen er bred, og her er både blidere former for yoga og mere dynamisk yoga, så der burde være noget for enhver, siger Kristina Spanggaard.

– Jeg har gjort meget ud af, at her skal være lækkert at komme, og at yogastudiet skal repræsentere den fulde oplevelse, så man også kan sidde og få en kop grøn te efter yogaklassen, tilføjer hun.

Kristina Spanggaard er uddannet lærer på Læreruddannelsen i Skive i 2004 og var i otte år lærer på Salling Efterskole.

Siden januar 2015 har hun været selvstændig med firmaet »en sund balance«, der tilbyder kostvejledning, foredrag, faste yogahold til voksne, yoga-forløb til virksomheder samt børneyoga til både børnehaver, skoler og private institutioner.

Og nu efter at have været selvstændig i halvandet år har hun taget det næste skridt med eget yogastudie.

– Jeg har hele tiden vidst, at det var målet, men jeg skulle lige se, hvornår jeg turde tro på det og forfølge den drøm, og nu er jeg klar til at give det et forsøg. Mit yogastudie er et alternativ til de mange andre fantastiske steder, vi har for bevægelse her i byen. Placeringen her er rigtig god, lige i hjertet af Skive med gode parkeringsmuligheder.

– Min mission er at få mulighed for at udbrede yoga til alle i Skive og omegn – det er noget, vi alle har behov for i dagens samfund, hvor mange er pressede og er meget oppe i hovedet og ikke så meget i vores kroppe, siger Kristina Spanggaard.

Artikkel af Hanne Skibsted – Find artiklen hos Skive Folkeblad her